All posts by klgadmin

Érettségiző diákok figyelem!

A határidő (február 15.) közeledtével érdemes áttekinteni, hogyan kell/lehet az érettségi vizsgára jelentkezni. Alapvetően három esetet kell megkülönböztetnünk:

            1          végzős diákjaink az ún. rendes érettségi vizsgára jelentkeznek,

            2          alsóbb éves tanulóink ún. előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek,

            3          korábban végzett diákjaink ún. kiegészítő, ismétlő, vagy javító érettségi vizsgákra jelentkezhetnek.

Tovább a cikkhez

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 35.§ (1) bekezdése alapján az etika óra helyett választott hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséhez kapcsolódó adatkezelésről

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 35.§ – alapján az általános iskolákban kötelező etika óra helyett a szülők választhatják gyermeküknek az országgyűlés által elismert egyházak és azok belső egyházi jogi személye által folytatott hit- és erkölcstan oktatást, mely választása esetén és a tanulócsoport indítását követően az  a tanuló számára kötelező tanórai foglalkozássá válik.

Tovább a cikkhez

DIGITÁLIS KÖRNYEZET A KÖZNEVELÉSBEN

EFOP 3.2.3-17

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Támogató az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: EFOP) keretén belül  a Digitális környezet a köznevelésben tárgyú felhívásra a Karcagi Tankerületi Központ, mint Kedvezményezett által, EFOP-3.2.3-17-2017-00012 azonosító számon, 2017.06.01. napon benyújtott támogatási kérelmet támogatásban részesítette.

Az elnyert pályázati összeg: Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola gimnáziumi alapfeladattal – 11 347 431 Ft

Tovább a cikkhez

Nyelvi előkészítőre jelentkező általános iskolások figyelem!

Angol nyelvi tanulmányi verseny nyolcadikos tanulók számára

Az általános iskolás tanulók számára tanulmányi versenyt szervezünk angol nyelvből 2018. január 26-án 15 órától. Az angol írásbeli verseny,- amely 50 pontos lesz- egy nyelvhelyességet, szókincset mérő tesztrészből és egy olvasott szöveg értéséből fog állni. A versenyen való részvétel segíti a sikeres felkészülést, valamint, a verseny sikeres teljesítésével a legeredményesebb diákok plusz pontot szerezhetnek a felvételi pontszámukhoz.

Tovább a cikkhez

Városi Terematlétika Verseny

A Városi Terematlétika Versenyt 22. alkalommal rendezték meg a Benedek Gábor Sportcsarnokban. 2017. 12.29-én 126 fő mérte össze az erejét az óvodástól a szenior korosztályig. Az összetett eredmények alapján iskolánk diákjai az alábbi eredményeket érték el.

Tovább a cikkhez

Erasmus+ hírek

A Cool science for young scientists pályázat keretében elkezdtük a kísérletek lebonyolítását. A két év alatt három területen tevékenykedünk majd (víz, levegő, és tűz) Elsőként a víz három halmazállapotát vizsgáljuk meg, ezekkel kapcsolatosan végzünk kísérleteket és kapunk magyarázatot a természet törvényszerűségeire. Dékány László tanár úr vezetésével a jeges kísérleteket a hatodik osztályosokkal, a víz folyékony halmazállapotával kapcsolatos kísérleteket pedig az ötödik osztállyal végeztük. A kísérletekről készült fotók itt, a videó itt, a feladatlapok pedig itt találhatók. December hónapban Monok Péter tanár úr is bemutatott néhány kísérletet a víz tulajdonságaival kapcsolatban. Az erről készült videó itt látható.

Karácsonyi műsor

Iskolánk egyik szép hagyományává vált a szülők, diákok, tanárok számára összeállított karácsonyi rendezvényünk, az esztendő utolsó tanítási napját megelőző estén.

A karácsonyi hangulat átlengi ilyenkor az egész épületet; a belépő rácsodálkozhat az aulában felállított hatalmas fenyőre, melyet az osztályok a maguk díszeivel dekoráltak, vagy az otthonosság jelképére, a kandallóra. Az összekötő folyosón pedig most is a festett ablakok színes fantáziavilága tárul elénk.

Tovább a cikkhez