All posts by klgadmin

VÁROSI MEGEMLÉKEZÉS ÉS TISZAFÜRED VÁROS ELISMERŐ DÍJAINAK ÁTADÁSA

Tiszafüred Város Önkormányzata által 2018.03.14-én és 15-én az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából megrendezett városi ünnepségek során vehettünk részt.

Március 15-én reggel 9 órakor kezdődött a városi ünnepség a Kossuth téren, ahol beszédet mondott Kovács Sándor a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke, majd megkoszorúzták az 1848/49-es emlékművet. Az emlékműnél a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola képviseletében az intézményvezető, Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó, Dr. Drénné Takács Krisztina és Mohácsiné Daróczi Marianna a KLG Kossuth Lajos Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője helyezett el koszorút.

Tovább a cikkhez

Nemzetközi projekttalálkozó Magyarországon, a Kossuth Lajos Gimnáziumban

A Cool Science for Young Scientists Erasmus+ nemzetközi együttműködési pályázat második találkozójának iskolánk, a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola adott otthont 2018. március 11. és 17. között. A találkozó tevékenységei a VÍZ témaköréhez kapcsolódtak.

A török, német, ír, görög és szlovén partnerekkel az első nap Budapesten találkoztunk, ahol közös vacsorán vettünk részt és vázoltuk fel az előttünk álló hét eseményeit. A delegáció 16 tanárból és 35 diákból állt.

A hétfői nap folyamán (márc. 12.) egy kis pesti városnézés után a Csodák palotájába látogattunk el, ahol mind a tanulók, mind a tanárok kipróbálhatták a felállított játékokat és megérthették a fizika törvényszerűségeit. A délelőtt egy részében látványos kísérleteket láthattunk a vízzel és a tűzzel kapcsolatban. Kis szabadidő és gyors ebéd után Budapest egyik szennyvíztisztító telepére látogattunk el, ahol bepillantást nyerhettünk a kommunális szennyvíz tisztításának egyes fázisaiba. Láttuk, hogyan érkezik a kezeletlen szennyvíz az üzembe, és hogyan távozik a tisztított változata a Dunába. Két órás buszút után megérkeztünk Tiszafüredre, a Hableány hotelbe.

Tovább a cikkhez

ADÓ 1% FELAJÁNLÁSA

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával támogassa a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola alapítványát, a Korszerűsödő Gimnázium Alapítványt.

Az alapítvány adószáma: 19223027-1-16

Az alapítvány számlaszáma: 11745059-20002860

Az alapítvány céljának tekinti a kiemelkedő tanulmányi vagy sportsikereket elérő diákok jutalmazását; a versenyek nevezési díjának és eredményes nyelvvizsgát tevők vizsgadíjának visszafizetését szaktanári javaslat alapján, a kiemelkedő tanulmányi sikereket elérő diákokat felkészítő tanárok jutalmazását, kiemelkedő iskolai rendezvények támogatását, az idegen nyelvek hatékonyabb oktatásának segítését, informatikai számítástechnikai képzés további kiszélesítését, eredményesebbé tételét, valamint a gimnázium alapfeladatainak ellátásához szükséges tárgyi eszközök bővítését, cseréjét, felújítását, az iskola épületének, helyiségeinek bővítését, felújítását.

KÖSZÖNJÜK A FELAJÁNLÁSÁT!

FELAJÁNLÁSOK A KOSSUTH-BÁLRA

(Tombola felajánlás, támogató jegy és anyagi támogatás)

 Köszönjük:

  • Kovács Sándor Úrnak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének, az anyagi támogatását
  • Ujvári Imre Polgármester Úrnak, hogy biztosította a bál helyszínének ingyenes használatát, valamint az anyagi támogatását
  • Komolay Szabolcs Úrnak Debrecen város alpolgármesterének, hogy anyagi támogatásával lehetővé tette, hogy az est programját a Hajdú Táncegyüttes színesítse
  • Sági István Úrnak a Karcagi Tankerület tankerületi igazgatójának anyagi támogatását
  • Ábrahám Tamás Úrnak a rendezvény lebonyolítását és a színvonalas vendéglátást

 

További támogatóink:

Tovább a cikkhez

Március 15-i iskolai ünnepség 2018

Szerda délelőtt tartottuk meg iskolai ünnepségünket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.

Oláhné Kürtösi Ágnes tanárnő beszéde indította az ünnepi műsort. A tőle  „megszokott”, keresetlen természetességgel, papír nélkül szólt az egybegyűltekhez, elsősorban a tanítványokhoz. Ezúttal a sokáig méltatlanul megítélt Görgey Artúr tábornok szerepét állította középpontba.

Tovább a cikkhez

KOSSUTH-NAPOK A KLG-BEN 2018

Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg a Kossuth-napokat – 2017 márciusában először – , hogy a gimnázium és tagintézményei kulturális és sportrendezvények, találkozók keretében tiszteleghessenek az iskola névadója előtt. A programsorozatot idén a március 9-11-i hétvégére ütemezte be intézményvezetésünk.

Szépolvasó verseny, sokszínű kulturális délelőtt és tehetség-show, sportversenyek, 1848-as emlékműsor, fizikai és kémiai kísérletek bemutatója, szórakoztatva tanító és képességfejlesztő műhelyek kínálata, ünnepélyes teremavatók kerültek be a programba, melyet a szombat esti báli mulatság zárt.

Tovább a cikkhez

KOSSUTH BÁL

2018.március 10-én rendezte meg második alkalommal a Kossuth Lajos Gimnázium a Benedek Gábor Sportcsarnokban a Kossuth Bált.

Bálunknak több célja is volt. Egyrészt szerettünk volna a sok munka, rohanás közben kicsit szórakozni és másokat is szórakoztatni. Másrészt nagyon fontosnak tartjuk, ezért egy ilyen rendezvény kapcsán is teret kívántunk adni, a tanárok, szülők és diákok együttműködésének, hiszen az Ő közös munkájuk elengedhetetlen feltétele egy iskola sikeres nevelő-oktató munkájának. És nem utolsó sorban ez egy jótékonysági bál volt, bevételét teljes egészében diákjainkra, az iskola pedagógiai programjának megvalósítására fordítjuk, ahogy tettük ezt az előző évben is. Az idén egy külön apropója is van a bálunknak. Az 50. évfordulóját ünnepelhetjük annak, hogy birtokba vehettük a mai épületet a Baross úton. E jeles évfordulót méltó módon szerettük volna megünnepelni.

Tovább a cikkhez

IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK

Kedves Nyolcadikos Diákok! Tisztelt Szülők!

Elkészült a Kossuth Lajos Gimnázium Ideiglenes felvételi jegyzéke. A sorrend a nyolcadikosok tanulmányi és felvételi eredményei alapján alakult ki. Mivel a 8. osztályos diákoknak a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására, így az Ideiglenes felvételi jegyzék csak tájékoztatásul szolgál. A felvehető tanulók listáját április 20-áig kapjuk meg a győri Felvételi Központtól.

(A jelentkezők oktatási azonosítójukkal szerepelnek.)

Normál gimnáziumi tagozat

Emelt gimnáziumi tagozat

Nyelvi előkészítő

 

A sorrend módosítása

  • A tanulói adatlapon megadott sorrend a felvételi eredmények ismeretében módosítható, amelyre 2018. március 21-22-én az általános iskolában van lehetőség.

Értesítés a felvételről

  • 2018. április 20-án a győri Felvételi Központ megküldi a középiskoláknak a felvehető tanulók listáját.
  • 2018. április 27-ig a középiskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.
  • Elutasítás esetén, jogorvoslati eljárást lehet kezdeményezni a fenntartónál, amelynek elbírálása 2018. június 1-ig történik meg.

Beiratkozás

  • A felvételt nyert nyolcadikos tanulók beiratkozására 2018. június 22-én (péntek) 9.00 órától kerül sor.

 

 

 

 

A Pénz7 a gimnáziumban

Az idei tanévben is megrendezésre került intézményünkben a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete, a Pénz 7. A témahét március 5-9. között valósult meg iskolánkban.

A 2018-as Pénz7 pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén.​ Célunk, hogy a pénzügyekkel kapcsolatos ismeretek, alapfogalmak és gyakorlati használatuk is helyet kapjon az iskolában.

Tovább a cikkhez