All posts by klgadmin

Tanévzáró 2018

A tanév utolsó hetét záró szombat reggelén ünneplőben sereglettek a KLG diákjai az iskolába. 8 órakor kezdődött az évzáró, melyre néhányakat a szülők is elkísértek. Megtisztelte ünnepségünket Dr. Hegyi György, az Ifjúságpolitikai, Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, s jelen volt a szülői munkaközösség elnöke, Komlósi Andrea is.

Tovább a cikkhez

Beiratkozás

Kedves Szülők és Diákok!

A beiratkozás időpontja:
2018.06.21-én 10 órától a leendő 5. osztályosoknak
2018.06.22-én 10 órától a leendő 9. osztályosoknak

A postán kapott dokumentumokat szíveskedjenek magukkal hozni!

Látogatás Choteborban

Testvériskolánk meghívására immár 5. alkalommal látogathattunk el Csehországba. Ebben az évben 12 tanuló vett részt a találkozón iskolánk két nyelvtanárának kíséretében. Május 28-án, hétfőn 6 órakor kezdtük meg utazásunkat, majd este fél nyolckor érkeztünk meg Choteborba, ahol vendéglátóink a vasútállomáson vártak ránk, hogy segítsenek a csomagjainkat a kollégiumba fuvarozni. Nagyra értékeltük ezt a gesztusukat, hiszen már igen fáradtak voltunk a hosszú utazástól.

Tovább a cikkhez

ATLÉTIKAI DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐJÉN SIKERESEN SZEREPELTEK DIÁKJAINK

2018 június 4.-én rendezték Győrben az Atlétikai Diákolimpia országos döntőjét. Iskolánkat Krausz Levente távolugrásból és a 4×100-as fiú váltó képviselte. Az Olimpiai parkban nagyszerű versenyt rendeztek a sportolóknak. Krausz Levente sajnos egyéni legjobbjától elmaradva 23. helyen végzett. 4×100-as váltónk soha nem látott erős mezőnyben csodálatos versenyzéssel, rekordjukat megdöntve 49,28 másodperccel a 12. helyen végzett. A váltó tagjai: Szőke Péter, Tamás Máté, Soltész Olivér, és Krausz Levente.

Felkészítő testnevelő: Dányi Zsolt

VÁROSI PEDAGÓGUSNAP

A városi pedagógusnap alkalmából tartottak kitüntetések átadásával egybekötött ünnepséget június 1-én, pénteken, Tiszafüreden, a Hableány Vigadóban. Az eseményen Ujvári Imre polgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy a Pedagógusnap a köszönet napja is, köszönet azért a hatalmas munkáért, amit nap, mint nap tesznek a pedagógusok a gyerekekért, sorsuk alakulásáért és a közös jövőnkért. Gárdonyi Géza kezdő Tanítónak című versével köszöntötte a pedagógusokat., majd beszéde végén kiemelte, hogy a tiszafüredi pedagógusok értik a jövő kihívásait, mert elkötelezettek munkájuk, hivatásuk iránt. Mohácsiné Daróczi Marianna, a KLG Kossuth Lajos Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője méltatta a pedagógus pálya szépségeit. ezt követően került sor a kimagasló oktató-nevelő tevékenységet végzők díjazására. A vendégeket a Tisza-tavi AMI diákjainak lenyűgöző műsora szórakoztatta, a műsorvezető szerepét gimnáziumunk 9.A osztályosdiákja, Gyöngy András látta el. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Kissné Soós Ágnes is, a Karcagi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese.

Tovább a cikkhez

PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNY EGERBEN

A „Nyelvtanulással a boldogulásért – tanulók nyelvtudásának fejlesztése az EKE és a köznevelési intézmények együttműködésében” elnevezésű EFOP-3.2-14-17 pályázat

Az Eszterházy Károly Egyetem 2018.május 31-én rendezte meg Nyelvtanulással a boldogulásért projektnyitó rendezvényét. Dr. Liptai Kálmán rektor úr köszöntőjét követően Majorosné Kovács Györgyi ismertette a projekt szakmai programját. Konstruktív párbeszéd, tanulói autonómia, a legeredményesebb tanulási technika és a motiváció felfedezése: egyebek között ezek szerepelnek a projekt céljai között, tudhattuk meg Majorosné Kovács Györgyi projektvezetőtől. Az úgynevezett projekt alapú nyelvi foglalkozásokon a fiatalok választhatnak majd a dráma, a kreatív önkifejezés és a kreatív írás kurzusok közül, lesznek tanórán kívüli foglalkozások, online feladatok, nyelvi tábor, s különféle találkozók, melyek mind nyelvi felkészültségüket szolgálják. A projekt részét képezik hazai- és külföldi tanulmányutak is. A dr. Dolmányos Péter az idegennyelv-oktatás múltját és jelenét elemezte Magyarországon, kitekintve az Európai Unió országaira Idegennyelv-oktatás Magyarországon-honnan, hol, hová? című rövid előadásában. A dékánhelyettes úgy véli, ki kell emelni a nyelvi oktatást a tantárgyak sokaságából, hisz továbbra is problémát jelent az is, hogy a nyelvvizsga megszerzése nem azonosítható a használható nyelvtudással. A projekt jelentőségéről egy másik szakmai megvalósító: Karin Macdonald is beszélt, kiemelte a csapatmunkát, a választási lehetőséget, valamint a tanulásmódszertant, mely meglátásai szerint közelebb vezetheti a diákokat ahhoz, hogy magabiztosan használják nyelvi tudásukat. A megnyitó zárásaként együttműködési megállapodásokat írtak alá a programban résztvevő intézményekkel.

 

Tovább a cikkhez

LANGUAGECERT KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGA FELKÉSZÍTŐ

(4 hét, július 2-27.)

Nyári intenzív angol nyelvtanfolyamainkat azoknak ajánljuk, akik rövid idő alatt szeretnék angoltudásukat fejleszteni. A tanfolyam felépítésének köszönhetően akár egy teljes szintet is fejlődhet angoltudása a 4 hetes nyári időszakban. A szuper intenzív angol nyelvtanfolyam sikeressége az intenzitásában rejlik, hiszen négy hét alatt a nyelv beépül mindennapjaiba.

Nyári intenzív angol tanfolyamunk jellegzetességei:

 • 4 hetes, 80 órás turnust indítunk, 4X5 óra (1 óra 45 perc)
 • a turnust hétfőtől csütörtökig tartjuk, a délutáni órákban, 14.00-19.00
 • a nyelvi készségfejlesztést négy területre fókuszáljuk: beszédkészség, hallás utáni szövegértés, olvasási- és íráskészség,
 • barátságos környezetet és élvezetes tanórákat biztosítunk,
 • angol nyelvtanfolyamunkon magasan képzett, vizsgáztatói tapasztalattal rendelkező angoltanártól tanulhat,
 • kis létszámú csoportban hatékony felkészítés,
 • akkreditált LanguageCert nyelvvizsgahelyen tanulhat, ahol később vizsgázhat is.

Kiknek ajánljuk a nyelvtanfolyamot?

 • középiskolai diákoknak, akik a szeptemberi vizsgára szeretnének felkészülni
 • főiskolásoknak/egyetemistáknak, akiknek a nyár ideális a nyelvvizsgára felkészüléshez
 • felnőtteknek, akiknek a munkavállaláshoz szükséges a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzése
 • „Just for fun”, mert angolul tanulni/tudni jó

Felkészítés:

A felkészítő keretein belül begyakoroljuk a LanguageCert nyelvvizsga írásbeli típusfeladatait. A nyelvvizsga témaköreinek feldolgozásával fejlesztjük a nyelvtanulók beszédkészségét, szókincsét, csiszoljuk a hallott szövegértő képességét.

Tanfolyam ára:

 • 60.000 Ft/fő
 • befizethető a gimnáziumban kérhető sárga csekken

Jelentkezés módja:

A Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola titkárságán (5350 Tiszafüred, Baross u.36.)

 • hétfőtől-csütörtökig 8.00-16.00 óráig
 • pénteken 8.00-12.00 óráig
 • jelentkezni lehet június 25-ig (A tanfolyamot minimum 10 fő jelentkező esetén indítjuk.)

Elérhetőség: