Kívül-belül jó iskola

A nyáron megújult a KLG

 

Nem kétséges, hogy az iskola az otthon után a második legjelentősebb hely az emberek életében. A Kossuth Lajos Gimnáziumban célunk, hogy intézményünk szemléletmódjával, eszközeivel jövőbe mutató, tanulásra és részvételre ösztönző közeget kínáljon, amelyre a KLG közösségének egsze büszke lehet, és amelyet minden felhasználó-diák, pedagógus, szülő-magáénak vallhat, ahová még visszatérni is jóleső érzés. Fontos, hogy az iskola épülete, a belső terek rendje, méretei, berendezése, minden, ami körülveszi a diákokat, nem csupán funkcionálisan érvényesüljön, hanem üzenet is hordozzon. Igyekszünk kihasználni a tárgyi környezet fejlesztő hatását is, mint egyfajta „néma nevelő”. Az otthonosság, a példamutatás és a környezetre való odafigyelés, mint magatartásminta erősítése révén kívánunk diákjainkra hatni.

Tovább a cikkhez

Tanévnyitó / 2018

Kegyes volt az idei naptári év a tanulóifjúsághoz: a diákok utolsó nyári hétvégéje már a szeptembert rövidítette két nappal. Így csak szeptember 3-án került sor a tanévnyitó ünnepségre iskolánkban is.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető üdvözölte a megjelenteket: az ünneplőben felsorakozott osztályokat, a tanárokat és a szülőket s a városvezetést, valamint az iskolafenntartót képviselő vendégeket: Ujvári Imre polgármestert, Virág Tibor alpolgármestert és Sági Istvánt, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatóját.

Tovább a cikkhez