Tanévzáró 2018

A tanév utolsó hetét záró szombat reggelén ünneplőben sereglettek a KLG diákjai az iskolába. 8 órakor kezdődött az évzáró, melyre néhányakat a szülők is elkísértek. Megtisztelte ünnepségünket Dr. Hegyi György, az Ifjúságpolitikai, Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, s jelen volt a szülői munkaközösség elnöke, Komlósi Andrea is.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető asszony köszöntötte az egybegyűlteket, majd összefoglalóan értékelte az elmúlt tanévet, kiemelve a tanulmányi és sportsikereket, a jelentősebb közösségi rendezvényeket és eseményeket. Büszkeséggel sorolta a megyei, regionális és országos versenyeredményeket, megnevezte a Tiszafüred város kiváló tanulója, illetve sportolója címet elnyerő diákokat, elismerően említette a kitűnő bizonyítványhoz vezető rendszeres tanulmányi munkát, a nyelvvizsga-sikereket.

A Tokaji Ida Alapítvány kurátora, Oláhné Kürtösi Ágnes tanárnő kihirdette az egyes kategóriák díjazottjait, valamint átadták a Szatmári Ízek Kft. díját Krausz Levente 8.A osztályos tanulónak a tanév legjobb sportteljesítményéért

Ezután bensőséges percek következtek. Az iskola három nyugdíjasától köszönt el nyilvánosan ennek az évzárónak a keretében.

Magyar Zoltánné (Hámos Edit) magyar-német szakos tanárnő 40 éve érkezett a Kossuth Lajos Gimnáziumba pályakezdőként, így most a nők kedvezményes nyugdíjazásának lehetőségével él. Az utolsó tanévzáró a felsorakozott diákok és kollégák körében méltó keretet nyújtott a szakmai életút felvázolásához, a kedvesen méltató szavakhoz és az ajándékozáshoz.

Ez alkalommal búcsúztak el az iskola közössége előtt Megyeri Ferenc /népszerűen Feri bá(csi)/ gondnoktól és Rajna János karbantartótól is, köszönve az iskoláért végzett sokrétű munkájukat.

Rendezvényünket az iskolai énekkar hangulatos szereplése színesítette, Fügéné Csilla néni vezényletével.

Az ünnepség után a tanulók még osztályaikba vonultak, s ott vették át a bizonyítványokat, illetve a könyvjutalmakat.

Mindenkinek kellemes nyári szünidőt, feltöltődést kívánunk!

 

(MZE)

 

A tanévzárón készült képeket megtekintheti galériánkban.